Pulled pork, gekarameliseerde ui espuma

Pulled pork | espuma van gekarameliseerde ui | mosterd cress | pulled pork dressing | gebakken aardappelschijfjes

8 kg Pulled pork bereid en wat op zoek gegaan naar alternatieve gerechtjes. Weinig of niets anders te vinden dan een burger. Wel regelmatig de combinatie met gekarameliseerde ui gevonden…dus…en bij FoodXperience had men er een espuma mee bereid.

Boodschappenlijstje

Pulled pork, 2 kg ui,…

Mijn commentaar, ervaringen en tips

De pulled pork sous vide bereid na 1 uurtje roken in de BGE op kersenhout. De rub is deze van BGE, gekend recept. Daarna 24 uren op 74°C in de sous-vide. Het garingsvocht opgevangen en nadien enkel de bouillon (het gellige deel) bewaard om bij te mengen met de Pulled pork saus.
De gekarameliseerde ui nam het meeste tijd in beslag. Lang laten garen op laag vuur…en op het laatste een beetje bruine suiker en Balsamico azijn toegevoegd. Dan de blender in met wat zure room, zeven…Pro-espuma-hot poeder toegevoegd en dan de drukhouder in en warm houden.
Aardappelen met de mandoline in dunne schijfjes gesneden en licht gebakken in de pan.

Quote

“Pulled Pork 2.0…”

Links

Pulled pork sous vide

https://www.foodxperience.com/recept/pulled-pork-van-zwijnsnek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s