Roodpootpatrijs in zoutdeeg

Roodpootpatrijs in zoutdeeg / ingemaakte druivenbladeren / pancetta / pastinaak / eekhoorntjesbrood / hazelnoten / balsamicoazijn / tijm / sjalotjes / knoflook / krielaardappeltjes uit de oven / rozemarijn / oregano /

Ik kreeg geregeld de opmerking dat ik de BGE meer moet gebruiken. Voilà…een topgerechtje van biggreenegg.eu

Boodschappenlijstje

Zie in link onderaan.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

Toch echt wel meer werk aan dan verwacht…heb dan ook 8 patrijzen bereid. De pastinaak heb ik sous-vide bereid met beurre noisette gedurende 30 minuten aan 84°C (zie bij FoodXperience). Eekhoorntjesbrood bakje ik op de grilplaat. De balsamicoazijn is er inderdaad zeer lekker bij. Ik gaf er krielaardappeltje bij uit de oven met tijm, rozemarijn en oregano. Het zoutdeeg met toch wel wat meer water moeten mengen en ook op 200°C in de oven heb ik 50 minuten i.p.v. 25 minuten moeten garen…Misschien een beetje te lang omdat het vlees wat droog was. Smaken waren wel bom.

Quote

” roodpootlekker… ”

Link

https://www.biggreenegg.eu/be_nl/inspiratie/recepten/in-zoutdeeg-gegaarde-roodpootpatrijs-met-gegrilde-pastinaak-cepes-en-hazelnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s