Kreeft, kruidenboter

1 januari 2017 Kreeft met een kruiden/look boter

Na het succes van kerstmis durfde ik het opnieuw aan. In Hanos is de kreeft 600/800 nog steeds in reclame: 17Euro excl. 21% btw. Opnieuw 3 verse kreeftjes gekocht om te bereiden op de BGE. Iedereen thuis. Richmo en Liesje waren er vorige week niet bij, dus…

Het zou een andere bereiding worden. Deze keer met look kruidenboter en ik zou de kreeft reeds een dag eerder in de bouillon koken. De bouillon heb ik na zeven ingevroren.
En omdat het een voorgerechtje was, iedereen enkel 1 broodje voorzien. 

Boodschappenlijstje

Zie recept.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

Ik heb de kreeft opnieuw gekookt in een court bouillon. 7 minuten/500 gr kreeft is ongeveer de tijd voor het koken van de kreeft. Dan frigo in tot dag nadien.

Kreeft doorsnijden na de grote messen ervan los getrokken te hebben en deze ingekapt te hebben… barbecue op 200°C…Met de open zijde naar onder. Vergeet de vuurkruiden niet en herhaaldelijk strooien…het geeft een ongelooflijk lekkere smaak aan de kreeft. Na een 4 tal minuten omdraaien en dan onmiddellijk de boter erop. Goed dik insmeren…moet snel gaan…het vuur wakkert aan…onmiddellijk erna het deksel toe en nog zo’n 5 minuten verder bakken. Vlug eruit… op de borden…vers gesneden brood uit de oven…nog wat boter op kamertemperatuur in een potje op tafel en smullen maar…
De grilsmaak was minder uitgesproken als bij Kerstmis. Bart wist als kenner duidelijk aan te geven dat het door de overheersende looksmaak kwam.

De kreeft met Italiaanse kruiden van bij Kerstmis was veel beter van smaak!

Maar ook deze was natuurlijk lekker…!

Quote

“die van bij kerstmis was beter van smaak”

Links

http://www.smulweb.nl/recepten/910218/Gegrilde-kreeft-met-kruidenboter

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s