Kalfsniertjes, lentegroentjes, krielaardappeltjes

Kalfsniertjes met peperjus, lentegroentjes en in ganzenvet gebakken krielaardappeltjes

Na de vergeten groenten wordt het tijd om vergeten orgaanvlees te bereiden. Ik vond een gerechtje met kalfsniertjes van Unilever Food Solutions op de binnenkaft van het Hanos-vlees magazine 2018. Je moet er voor zijn maar met met de smaak van de verse lentegroentjes en de pittige peperjus is dit een smaakvol gerechtje.

Boodschappenlijstje

Zie in foto beneden. Ik nam een gewoon bouillonblokje voor de wortelpuree maar wel de Knorr Primerba Sjalot, de Phase en de Knorr Professional Peper Puree. Met wat creativiteit kan het ook zonder deze producten. Maar laat me eerlijk zijn…de smaken van Knorr zijn wel subliem.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

Ik nam 3 kalfsnieren. Er is wel wat werk aan om ze proper te maken. Kijk goed op internet hoe je kalfsnieren proper maakt. Ik had ze 24 uren in zoutwater met azijn laten trekken en nadien nog eens overvloedig gewassen in zoutwater met azijn.
De tuinbonen heb ik dubbel gedopt en slecht 3 minuten geblancheerd.

Quote

“moet je leren eten…”

Links

IMG_4417

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s