Varkenskroon, groentespies, knoflook-peterselie mayonaise

Op BGE traag gegaarde Zweedse varkenskroon met een groentespies, gepofte gewone en zoete aardappel en een peterselie look mayonaise

Toevallig een prachtig gerechtje gevonden van “Navenant kookt” op YouTube voor het bereiden van een Livar varkenskroon op de BGE.  Eenvoudig en subliem van smaak!

Boodschappenlijstje

Bekijk het filmpje en stel het lijstje samen.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

2 dagen vooraf de kroon vacuumgetrokken met rozemarijn, tijm, look en beetje zonnebloemolie. Dan BGE (indirect) op 120-130°C en kerntemperatuur op 55°C ingesteld. Afhankelijk van de dikte van de filet moet je 2 a 3 uren uittrekken. Nog even gekorst op hogere temperatuur en dan in alufolie in koelbox laten rusten. Nadien de groentebrochetten op de BGE indirect op een 150°C laten garen. Trek hier 30 minuten voor uit.  De spies is samengesteld uit stukjes gele, groene, rode en oranje paprika samen met ajuin en courgette. Niet vergeten om zout, peper en wat olijfolie over de spies aan te brengen bij het dresseren. De mayonaise was subliem! De heb ik in de blender aangemaakt op de laagste stand: bosje peterselie, 2 teentje look, natuur azijn, worcestersaus, mosterd, 2 eierdooiers,  zonnebloemolie traag toevoegen en nadien pezo.
Aardappeltje in alufolie met scheutje olijfolie, tijm, rozemarijn, bonenkruid ongeveer 1 uurtje op 200°C garen. Hier kunnen ook de zoete aardappelen bij in alufolie. Deze enkel inprikken.
Inderdaad een gemakkelijk en zeer lekker gerechtje voor de zomermaanden! Succes verzekerd.

Quote

“Kan het nog beter?”

Links

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s