Bavette, pastinaak, witloof

Gegrilde sous-vide gegaarde bavette | pastinaak crème | knolselder- aardappelmousseline | sous-vide gegaarde witloof | in sushi su gemarineerde rode kool | 

Dit gerechtje van foodXperience stond op mijn verlanglijstje en niet enkel vanwege de looks…

Boodschappenlijstje

Zie in link. Ik kocht 2,5 kg bavette van 120 dagen “Grain Fed” Australisch rund: boneless beef flap meat.
Puree-aardappelen, rode kool, witloof en knolselder niet vergeten.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

de bavette heb ik na het proper maken verdeeld en in 4 delen vacuum getrokken met olijfolie, gekonfijte citroen en sap van verse citroen, verse takjes rozemarijn, look en een beetje cayennepeper. Sous-vide gegaard  op 54°C gedurende 2 uur. Nadien op de zeer warme gril afgebakken en getraceerd.  Ook de witloof trok ik vacuum met gezouten boter, gekonfijte citroen, sap van limoen en een beetje suiker. Nadien laten uitlekken, droog deppen en bestrooien met suiker om in geklaarde boter te karamelliseren. Veel te weinig rode kool laten marineren in de sushi su azijn want dit was zeer gewild bij de tafelgenoten. De aardappelen en knolselder gekookt en door zeef gehaald en bijgekruid. Met spuitzak dotjes puree aangebracht.
De mooie cirkelvormige strepen bekwam ik door een plastiek pallet te bewerken met een gaatjestang. Die heb ik nu voor het leven. Vergeet zeker het grof zeezout niet te strooien over het vlees.

Quote

 ” overtreffende vlees trap…”

Links

https://www.foodxperience.com/recept/bavette

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s