Risotto, asperges, pancetta, tijm, bieslook

Risotto | asperges wit en groen | pancetta | kippenbouillon | parmigiano | bieslook | tijm

Vrijdagavond samen met Annemie het weekend inzetten. Nog witte en groene asperges vacuüm getrokken van vorig weekend in frigo…nog een halve kg arboriorijst in de kast…beslissing is snel genomen…waarschijnlijk andere toebehoren ook in huis…

Boodschappenlijstje

400 gr risottorijst, witte wijn, 1 liter kippenbouillon, sjalot, teentje look, verse bieslook, enkele takjes verse tijm, gedroogde tijm, roomboter, geraspte parmigiano, gekookte verse witte en groen asperges (samen 1 kg), 100 gr Pancetta

Mijn commentaar, ervaringen en tips

Sjalot met geplette look en gesneden pancetta op matig vuur een 10 tal minuten laten sauteren…dan de rijst erbij en na enkele minuten 300 ml witte wijn…na een 5 tal minuten de bouillon stelselmatig toevoegen…De toppen van de asperges snijden en de asperges in stukjes snijden en in roomboter goed bakken op hoog vuur…kruiden met peper en zout. Nadien de toppen. Ook de bieslook fijn snijden alsook de parmigiano raspen… Dit alles bij de gegaarde risotto. Wat kaas en bieslook overhouden om te garneren…De toppen gebruiken bij het dresseren zoals op foto.

Quote

” dat was het wachten waard…”

Links

2 gedachtes over “Risotto, asperges, pancetta, tijm, bieslook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s