streetfood buffetje

hotdog knakwortel | gelakt buikspek nasi goreng | tortilla kip pindakaas banaan | nobashi garnaal fregola nero | rundssukade truffel-gnocchi tuin-en snijbonen

Als voorbereiding op een feestje voor een 45 tal personen…een aantal klassiekers opgepimpt tot streetfood.

Boodschappenlijstje

zie in de afzonderlijke links onderaan in deze blog 

Mijn commentaar, ervaringen en tips

hotdog knakwortel : zie link onderaan…je kan 1/2 broodje voorzien in eerste instantie met een prikker in het midden.

gelakt buikspek met nasi goreng: buikspek 100 gr/persoon sous vide in de marinade voor 24 uren op 68°C. Nasi bereid zoals in link. Opgepast, de Chinese kool pas voor opdienen eronder roeren. Finaal ook nog Ketjap Manis eronder roeren. Krokante uitjes en koriander niet vergeten.

tortilla: bereiden zoals in link, met kipdijenvlees (100 gr/persoon). Geen pannenkoeken maar tortilla’s (20 cm) gebruikt en lichtjes maar wel volledig ingesmeerd met Sriracha mayo. Citroen of limoen niet vergeten. Air bag aardappeltjes erbij geserveerd. Leuk…

nobashi garnaal fregola nero: 2 garnalen per persoon, bereid zoals in link. Heb gekonfijte look en inkt van inktvis onder de fregola nero gemengd alsook zeer fijn gesneden witte selder. De garnalen afgebakken en nadien enkele minuten in de oven onder de gril voor het krokante en warme jasje.

rundssukade, gnocchi en bonen: de rundssukade (60 gr/persoon) eveneens samen met het buikspek sous vide gegaard. Vlees is zeer mals…maar volgende keer toch 60-65°C max. uitproberen voor 24 uren. Zou graag nog een beetje rood vleesje krijgen dat op een bamboestokje kan geserveerd worden bovenop de gnocchi en bonen. Nog eens uitproberen volgend weekend.

Quote

“dit kan niet lekkerder meer…”

Links

Knakwortel hotdog

Nasi Goreng

Tortilla, kip, banaan, pindakaas

Nobashi garnalen, fregola nero

Lamsbout, truffelgnocchi, groene groentjes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s