Brisket, maiswafels, coleslaw

Sous-vide gegaarde Brisket met maiswafels, coleslaw met rozijnen en gegrilde asperges.

Gedurfd! dat was de eerste reactie toen ik het gerechtje voorstelde. Maar zeker eens iets anders en alweer nieuwe smaken ontdekt. De wafeltjes waren zeer lekker van smaak en gemakkelijk te bereiden. Het vlees mals en overheerlijk.

Boodschappenlijstje

Zie onderaan de link van dit receptje naar FoodXperience.

Mijn commentaar, ervaringen en tips

De brisket woog bij aankoop 3,5 kg. Maar het vet diende nog verwijderd te worden. Hier was wel wat werk aan. Omdat ik niet zeker was van de temperaturen en duurtijd om de brisket sous-vide te garen, ben ik op zoek gegaan naar enkele andere websites. 12 uren op 68°C dan toch maar aangehouden. Het vlees was mals maar viel niet uiteen. Volgende maal zou ik langer aan lagere temperatuur laten garen. Ik heb als rub de pulled pork rub gebruikt van een eerder gerechtje.
Fantastisch om de wafeltjes klaar te maken. Exact het recept gevolgd maar nadien nog ruim wat zelfrijzende bloem bijgevoegd omdat het deeg te vloeibaar was. Misschien niet onmiddellijk nodig maar ze waren heel luchtig. Ik heb rozemarijn en ruim wat tijm bij het deeg gevoegd. Ook zout en peper. Ik heb de wafeltjes vooraf gebakken en ze nadien in het wafelijzer opnieuw opgewarmd. Geen smaakverlies.
De coleslaw was een makkie om te maken. Dit maal geblancheerd en met rozijnen. De mosterd-dille saus van bionova eko gebruikt en een volledig potje onder de kool geroerd. Dan nog Pezo.
Als allerlaatste in de grilpan de groene aspergepunten gegrild na ze hebben ingesmeerd met rookolie en zout.
Het “kookvocht” heb ik gebruikt om een sausje van te maken. Beetje suikeren en wat binden met Xantana. Proeven!

Een weekje later heb ik de brisket gedurende 45 uren sous-vide gegaard aan 58°C en daarna nog enkele uurtje onder deksel in de BGE op een 120°C gekleurd. Nu kreeg de brisket inderdaad de donkere traditionele look. Smaken waren subliem en het vlees was veel zachter. Lees zeker de onderstaande Amerikaanse link!
In de wafeltjes heb ik ditmaal vel meer kruiden gedaan. Naast tijm, rozemarijn, nu ook flink war oregano en zout gedaan. Subliem!

Quote

“die wafeltjes, eens iets anders dan aardappelen of pasta’s”

Links

http://www.foodxperience.com/recept/brisket-van-barbecue

Sous-vide garen van Brisket:

http://www.seriouseats.com/recipes/2016/08/sous-vide-barbecue-smoked-bbq-brisket-texas-recipe.html

https://beefensteak.nl/bbq-vlees/brisket/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s